Solcelleanlæg med batteri
Et solcelleanlæg med batteri betaler sig.
Et hybrid solcelleanlæg består af solceller, hvor der tilknyttet et batteri, så du kan lagre den strøm, du producerer. Det giver dig som husejer mulighed for, udover at producere strøm, at gemme din overskydende producerede strøm til senere brug.
Du kan altså via dit hybrid solcelleanlæg bruge den strøm, du har lagret i dit batteri, på tidspunkter hvor solen ikke skinner. Dette kan eksempelvis være i nattetimerne, eller når der er overskyet.
Der er flere fordele ved et hybrid solcelleanlæg. Først og fremmest kan du lagre din strøm i batteriet, hvilket giver dig mulighed for at bruge den gemte strøm, når strømmen på elmarkedet er dyr, eller når solen ikke skinner.
Derudover kan du sælge din overskydende strøm, når prisen på elmarkedet er høj. Et hybrid solcelleanlæg er en miljøvenlig, grøn energikilde, som kan gøre dig selvforsynende. Du vil med et sådan anlæg ikke være afhængig af det offentlige elnet, og således reducerer du risikoen for strømafbrydelser, og du er ikke afhængig af svingende og høje elpriser. Slutteligt kan du se frem til langsigtede økonomiske fordele og øget ejendomsværdi.
Prøv vores solcelleberegner nedenfor og se om solceller giver mening for dig.
Se om solceller kan betale sig for dig.
Et tilbud inkluderer:
Din adresse kunne ikke findes. Prøv igen.
Vil du være selvforsynende med din egen grønne energikilde?
Køb dit solcelleanlæg med batteri hos Modstrøm. Vi sørger for alt fra den indledende samtale om dine behov, rådgivning, dimensionering af anlægget, levering af solpanelerne til selve opsætningen.
Som du kan forstå, er der mange fordele ved at investere i et batteri til sit solcelleanlæg, men det er selvfølgelig også dyrere at investere i et anlæg med batteri end et anlæg uden batteri. Du skal regne med at betale 15.000-25.000 kr. for batteriet inkl. installation. Det er hovedsageligt batteriets kapacitet, der afgør prisen. Udover batteriets kapacitet er der forskel i anlæggets samlede styresystem.
Hos Modstrøm hjælper vi dig med at vurdere, hvilket batteri der vil passe bedst til dit anlæg, med din inverter og formål med batteriet in mente.
Bliv ringet op af en energivejleder, der kan rådgive dig på baggrund af dine behov.
Et solcelleanlæg med batteri vil resultere i en større årlig besparelse, end et solcelleanlæg uden batteri. Med udgangspunkt i to familiers investering i solcelleanlæg, kan du få et indblik i, hvor meget et batteri vil påvirke den endelige besparelse.
Selv med begrænset plads på taget kan solceller stadig være en bæredygtig løsning. Mindre tagarealer kan sagtens få installeret solpaneler, og moderne solcelleteknologi er blevet mere effektiv, hvilket betyder, at selv mindre anlæg kan generere en betydelig mængde strøm.
Om det kan betale sig, afhænger af flere faktorer, såsom det tilgængelige sollys, energiforbruget, lokale incitamenter og tilskud. Et mindre anlæg vil generelt, holdt op mod et større anlæg, generere mindre strøm og give dig en mindre besparelse, men prisen på anlægget er selvsagt også lavere.
Hvis du er i tvivl, om solceller kan betale sig i dit tilfælde, kan du altid tale med en af Modstrøms energivejledere. Her får du en professionel vurdering, som kan hjælpe med at bestemme, om solceller er en rentabel løsning for dig, og hvilken størrelse anlæg der passer til dit behov og budget. Tal med en energivejleder.
Hos Modstrøm har vi flere størrelser, når det kommer til solcelleanlæg med batteri. 5,14 kWp anlæg, 6 kWp anlæg, 8 kWp anlæg, 10,14 kWp anlæg og 15 kWp anlæg er de størrelser, vi hos Modstrøm har erfaret, passer bedst til behovet i Danmark.
Vores mest solgte størrelse er 6 kWp solcelleanlæg med batteri. Tal og enhed refererer til anlæggets nominelle effekt eller maksimale kapacitet, målt i kilowatt-peak (kWp). Det er altså den mængde strøm, som solcelleanlægget kan producere under optimale forhold. Nedenfor kan du få en fornemmelse af, hvilket anlæg der vil passe bedst til dig.
Produktion i dag
Sol
0 MWSolproduktion kan lige nu dække 0 % af det danske elforbrug
Produktion i går
Sol
0,8 GWhSolproduktion kunne i går dække 1 % af det danske elforbrug i dagtimerne
Find ud af om solceller passer til dit behov og økonomi.