Få svar på dine spørgsmål vedr. solceller og inverteren i snak med en af vores energivejledere.
Kort om solcelleinverteren:
En inverter er en elektrisk enhed, man kan karakterisere som ”hjernen bag” solcelleanlægget. Inverteren konverterer den jævnstrøm (DC), som produceres af solcellepanelerene til vekselstrøm (AC).
Vekselstrøm er netop den strøm, der bruges til at forsyne diverse husholdningsapparater i dit hjem.
Inverterens opgave er altså at fordele og prioritere strømmen mellem din husstands forbrug, solcelleanlæggets batteri og slutteligt at sælge overskydende strøm tilbage til elnettet.
Inverteren er kort sagt en vigtig komponent i et solcellesystem, da det er den, der sørger for, at din bolig får det maksimale ud af din egenproducerede energi.
En inverter er en nødvendighed, når du har et solcelleanlæg, og derfor er der mange fordele forbundet hermed.
Konvertering af jævnstrøm til vekselstrøm: Inverteren sørger for, at du kan bruge den strøm, dine solcellepaneler producerer i dine stikkontakter derhjemme.
Brug eller sælg strømmen på det rette tidspunkt: Inverteren kan indstilles til at oplade strøm fra nettet til eget forbrug på tidspunkter, hvor nettarifferne er højest. Ligesom den kan indstilles til at bruge strømmen og evt. overproduktion, som er lagret i dit batteri, når strømmen er dyrest, senere på dagen.
Overvågning og styring: Invertere fra Modstrøm er udstyret med avancerede overvågnings- og styringsfunktioner, der sørger for, at du kan spore ydeevne, identificere eventuelle problemer og foretage nødvendige justeringer.
Grid-tilslutningsfunktioner: Modstrøms inverterer er designet til at opretholde en sikker tilslutning til det lokale netværk. Dette muliggør bl.a. nettomåling og mulighed for at sende strøm tilbage til elnettet, hvilket kan resultere i økonomisk kompensation gennem nettoafregninger.
Lang levetid og høj ydelsesgaranti: Modstrøms invertere har en lang levetid.
Tag en snak med en af vores energivejledere, som kan gøre dig klogere på solceller og inverterens fordele.
Få svar på dine spørgsmål og bliv klogere på inverteren og solceller i samtale med en af vores energivejledere.
Step 1: Dine solceller optager energi fra solen og omdanner denne til energi til elektricitet i form af jævnstrøm (DC). Solcellerne på dit tag absorberer sollys vha. dine solpaneler, som resulterer i jævnstrøm (DC).
Step 2: Din inverter omdanner jævnstrømmen (DC) til vekselstrøm (AC), som er den type strøm, du kan bruge i dit hjem.
Step 3: Når strømmen via inverteren er omdannet til AC, kan den bruges til at drive elektriske apparater og belysning i dit hjem.
Step 4: Hvis du har et batteri tilkoblet dit solcelleanlæg, kan den overskydende elektricitet, der ikke bruges med det samme, lagres i batteriet. Således kan du bruge din solenergi på tidspunkter, hvor solen ikke skinner.
Step 5: Hvis du genererer mere elektricitet, end du bruger, og der er overskydende energi efter batterilagring, kan denne overskydende strøm sælges tilbage til det offentlige elnet.
En inverter spiller en afgørende rolle for et solcelleanlæg, da det er den, der sørger for, at du får det maksimale ud af din egenproducerede solenergi.
Inverteren er ekstrem vigtigt, da det er den der konverterer solcellepanelernes producerede jævnstrøm til vekselstrøm, som er den form for strøm, som elnettet opererer på. Derved kan strømmen bruges i hjemmet eller sendes til elnettet.
Vores energivejledere er klar til at rådgive dig om solceller.
Hos Modstrøm bruger vi Solax invertere i de solcelleanlæg, vi opsætter, da byggekvaliteten er i top, og disse invertere er yderst effektive til at omdanne jævnstrøm (DC) til vekselstrøm (AC).
Generelt har vi valgt inverterne fra Solax af flere årsager:
Vi har fire forskellige invertere fra Solax i vores sortiment.
Hvilken størrelse inverter du skal have, afhænger af antal solpaneler og orientering af dit tag. Vores energivejleder hjælper dig med at vurdere, hvilken størrelse inverter der passer bedst til din installation.
Produktion i dag
Sol
0 MWSolproduktion kan lige nu dække 0 % af det danske elforbrug
Produktion i går
Sol
2,5 GWhSolproduktion kunne i går dække 5,2 % af det danske elforbrug i dagtimerne
Se om solceller kan betale sig for dig.
Et tilbud inkluderer:
Din adresse kunne ikke findes. Prøv igen.