Hos Modstrøm er vi eksperter i grønne energiløsninger. Vi tilbyder alle vores kunder et gratis energibesøg, og vi hjælper dermed med at reducere vand-, varme- og elforbruget i hjemmet.
Med et gratis energibesøg fra Modstrøm, er der garanti for en grønnere bolig.
Udskifter du dit gamle oliefyr med en luft-til-vand varmepumpe, kan du reducere dit varmeforbrug med op til 50%. Varmepumpen er derfor en grøn investering, der hurtigt er tjent hjem igen. En luft til vand varmepumpe udnytter varmeenergien i luften og leverer tilstrækkelig varme til din bolig året rundt. Hos Modstrøm kan du betale energibesparende produkter over elregningen i gebyrfri rater.
En luft-til-luft varmepumpe er en energieffektiv supplerende varmekilde til din bolig. Den leverer tilstrækkelig varme til din bolig året rundt, og den er med til at reducere dine varmeudgifter markant. Luft-til-luft varmpumpen producerer nemlig op til fire gange så meget varmeenergi, som den forbruger. Det betyder, at selv ved minusgrader vil varmepumpen afgive næsten dobbelt så meget varme, som hvis du brugte traditionel elvarme. Og så er en luft-til-luft varmepumpe ikke bare en sund investering for miljøet og for energiregningen. Den er også en sund investering for dig, da den giver dig et bedre indeklima.
Udskifter du dine gamle termostater med nye intelligente termostater, kan du spare helt op til 23% på varmeregningen. Danfoss’ intelligente termostater skruer automatisk ned for varmen, når du skal sove. Ydermere slukkes der helt automatisk for varmen, når du lufter ud, og du kan forprogrammere termostaterne, så temperaturen er præcis, som du ønsker den, når du kommer hjem. Det er rigtig nemt at indstille og regulere termostaterne, hvilket du gør direkte fra din smartphone.
Det giver selvfølgelig kun mening at investere i klimavenlige varmekilder, hvis dit hjem er ordentligt isoleret. Er dette ikke tilfældet kan du investere i klimavenlig isolering. Klimavenlig isolering vil medføre et bedre og lunere indeklima i de kolde måneder. Samtidig vil du få et lavere varmeforbrug, som resulterer i en grønnere bolig og en lavere varmeregning.
Hos Modstrøm kan vi hjælpe dig med både loft isolering, hulmursisolering og etageadskillelse. Du kan altid starte med at få et uforpligtende tilbud og et gratis besøg af en af vores energivejledere.
Der er desværre ikke noget, der i realiteten hedder grøn strøm. Strøm er, uanset hvordan vi vender og drejer det, et blandingsprodukt. Det kan sammenlignes lidt med saftevand - når først vand og saft er blandet sammen, så kan man ikke adskille det igen. Lige sådan er fossile brændstoffer, bioaffald, vand, vind og atomkraft også uadskillelige, når de først er blandet sammen. Du kan altså ikke få mere klimavenligt strøm end din nabo. Medmindre du er selvforsynende vha. solceller på taget eller en vindmølle i baghaven. Punktum.
Der til gengæld timer på døgnet, hvor strømmen er grønnere for os allesammen. Dette er primært, når ingen vil have den - Om natten. Mellem kl. 00-06 er strømmen billigst og også mere miljøvenlig, eftersom der ikke er den store efterspørgsel i disse timer. Derfor kan du med fordel flytte noget af dit energiforbrug til disse timer. Hvis du eksempelvis har timer på opvaskemaskinen og/eller vaskemaskinen, kan du indstille den til at gå i gang i dette tidsrum.
Seks råd til hvordan du nemt kan gøre din bolig grønnere
Få gode råd til hvordan du opfører dig grønnere i hverdagen
Hop på cyklen eller tag offentlig transport
Motion er godt, og mindre CO2 er endnu bedre. Derfor kan du med fordel bruge et CO2 neutralt transportmiddel, når du skal bevæge dig rundt. Det kunne eksempelvis være en cykel. Har du så langt til arbejde, skole og fritidsaktiviteter, at du tænker cyklen er lige optimistisk nok? Så anbefaler vi, at du investerer i en elcykel eller måske et elløbehjul. Ellers er det rigtig smart at benytte sig af offentlig transport, hvor flere mennesker bliver transporteret
Skån miljøet – sorter dit affald
Vi skal sortere vores affald ordentligt, hvis det skal kunne genbruges. Det behøver ikke være kompliceret at sortere affald. Der er masser af reoler, poser og spande, som du kan indrette dig med i køkkenet. Præcis hvordan du skal sortere dit affald afhænger af den kommune, du bor i. Affaldssortering kan gøre en kæmpe forskel på CO2-udledningen. Ifølge Miljøstyrelsen vil miljøet årligt blive sparet for 589.000 tons CO2, hvis alle danskere sorterer alt husholdningsaffald frem for at sende det til forbrændingen.
Skift dine plastikting ud
Rigtig mange af vores ting, vi bruger i dagligdagen, er lavet af plastik: Tandbørsten, opvaskebørsten, fryseposer, sugerør, tandstikker og vatpinde er nogle af de få ting, mange af os slet ikke tænker over, vi også kan få i mere bæredygtige materialer som eksempelvis bambus. I stedet for fryseposer, kan du bruge genanvendelige bøtter, og hvis sugerør er vigtigt for dig, så invester i dem der kan genbruges, eller dem der er lavet af pap. Vi anbefaler webshoppen Suztain, hvor du kan finde en masse forskellige produkter.
Brug genbrugsbutikker
Hvis du gerne vil have en grønnere hverdag, kan du tage et kig på dine shoppevaner. Tøjproduktionen står for 10% af verdens samlede CO2 udledning, og det koster ufatteligt meget vand at fremstille tøj. Løsningen er derfor at genbruge det. Heldigvis er der rigtig mange gode genbrugsbutikker rundt om i landet. Vi anbefaler konceptet ‘Det Kollektive Klædeskab”. Her kan du sælge dit tøj for point, for derefter at kunne købe nogle andres tøj for disse point. Det Kollektive Klædeskab har butikker i både Odense, Århus og København. Du kan besøge deres instagram profil
Du kan gøre klogt i at investere i en genbrugelig indkøbspose, på den måde sparer du nemlig både penge, og du passer godt på miljøet, når du køber ind. Søstrene Grene, Netto, Flying Tiger og Magasin har nogle rigtig fine indkøbsnet, du kan bruge flere gange, så du ikke behøver at købe en plastikpose hver gang, du køber ind. Det kan være rigtig smart at have en pose liggende i bilen, barnevognen, tasken eller i lommen - så har du den også, hvis spontaniteten opstår.
Kan du måske være grønnere, når du køber ind?
Lav en madplan for ugen
Der går rigtig meget mad til spilde i danske hjem, simpelthen fordi folk kommer til at købe mere mad end de får spist. For at undgå madspild kan du lave en madplan for ugen. Således køber du kun det mad, du har brug for til at lave dine planlagte måltider. Husk også at gemme dine rester - de kan måske bruges til madpakken dagen efter eller få en plads i fryseren.
Undgå madspild
Vi må ikke spilde vores ressourcer! Derfor må vi ikke smide vores mad ud. Sørg for kun at handle ind i et omfang, så du rent faktisk får spist det du køber. Du kan med fordel lave en madplan for ugen og købe ind efter denne. Her kan du i samme omgang planlægge din meatfree-monday og din friday-fish. Hvis du ikke er så kreativ, når det kommer til at bruge dine rester i noget nyt og velsmagende, så kan du tage et kig på appen Karolines Køkken. Her får du masser af gode idéer ud fra hvad der gemmer sig i dit køleskab.
Det kan sommetider være svært at finde rundt i den grønne jungle. Hvilke restauranter har fokus på madspild? Hvilket tøj er fremstillet bæredygtigt? Hvilke skønhedsprodukter kan du med god samvittighed komme på din hud? Hvilke grønne aktiviteter findes der?
Alle disse spørgsmål kan du få besvaret hos Gogreen. Gogreen er stedet, hvor du får viden og overblik over hvad der er bæredygtigt, og hvor du kan få fat i det. Gogreen guider dig til grønne restauranter, tøjmærker, makeup, oplevelser og meget mere.